Održana Smotra znanja, stvaralaštva, sposobnosti i sporta učenika osnovnih škola općine Ključ

posted in: Arhiva | 0

U sali Doma kulture održana je Smotra znanja, stvaralaštva, sposobnosti i sporta učenika osnovnih škola općine Ključ. 

Direktor Osnovne škole „Sanica“ gospodin Vikalo Reuf pozdravio je goste, poželio im ugodno veče i tom prilikom istaknuo kako su učenici tokom cijele godine marljivo učili i vrijedno radili, a nastavnici uložili veliki trud te nesebično dijelili svoje znanje sa učenicima, što se na kraju i pokazalo. Prisutnima se obratio i savjetnik Općinskog načelnika gospodin Amir Hadžić, u ime načelnika Nedžada Zukanovića i svih zaposlenih u Jedinstvenom općinskom organu uprave općine Ključ. Smotra je ujedno i prilika da se javnost naše općine upozna sa rezultatima svih odgojno obrazovnih ustanova. Općina Ključ ulaže napore u stvaranju što povoljnijih uslova za poboljšanje kvaliteta odgojno – obrazovnog rada, svjesni činjenice da ulaganjem u znanje krojimo bolju budućnost.

Amir Hadžić je uručio  pohvale učenicima koji su ostvarili dobre rezultate na takmičenjima, a pripremljen je i kulturno – zabavni program gdje su akteri bila djeca dječijeg vrtića „Ljiljan“ Ključ i učenici osnovnih škola, Sanica, Velagići i Ključ.

Na kantonalnoj Smotri znanja, stvaralaštva, sposobnosti i sporta koja će se održati u Cazinu, našu općinu u kulturno-umjetničkom kolažu predstavljat će učenici Osnovne škole „Sanica“.