Implementiran projekt rekonstrukcije Javne rasvjete u ulici Branilaca BiH

posted in: Arhiva | 0
bsh

Na području općine Ključ, tačnije u ulici Branilaca BiH na potezu od Faikove krivine do benzinske pumpe Energopetrol izvršena je rekonstrukcija Javne rasvjete. Ovim projektom bilo je predviđeno stavljanje u funkciju postojeće rasvjete, tačnije obnova postojećih bandera i postavljanje novih na mjestima na kojima je nedostajalo dovoljno bandera te zamjena rasvjete energetski učinkovitim LED rasvjetnim tijelima.

Projekt je izabran kao prioritetan na Prvom zajedničkom forumu građana mjesnih zajednica s područja općine Ključ i kao takav je finansijski podržan kroz projekt “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini” čiji su donatori vlade Švicarske i Švedske, a koji provodi UNDP BiH.

Izvođač radova je “Elektro montaža” Ključ, a ukupna vrijednost projekta iznosi 30.000, 00 KM.

Općina Ključ i JU ” Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu” su isti sufinansirali sa iznosom od 13.000,00 KM.

Ovom rekonstrukcijom rasvjete doći će do smanjenja troškova iste, ali i do zaštite okoline smanjenjem stakleničkih plinova.

Cilj Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Ključ jeste da u budućnosti nastavi s pripremom projekata koji za svrhu imaju zamjenu trenutno postojeće rasvjete sa LED rasvjetom kako bi unaprijedili ekološko-energetsku efikasnost na području općine Ključ.