Predstavnici vjerskih zajednica općine Ključ u posjeti kod načelnika Zukanovića

posted in: Arhiva | 0

Danas su Općinu Ključ i načelnika općine Nedžada Zukanovića posjetili predstavnici vjerskih zajednica s područja općine Ključ i to gospodin Nemanja Rosić ispred Pravoslavne crkve te dr. Ermin ef.Vučkić ispred Medžlisa IZ Ključ.

Povod današnjoj posjeti je prvenstveno bila zahvala Općini Ključ i načelniku Zukanoviću na dosadašnjoj podršci u radu i aktivnostima koje provode ove dvije konfesije. Općina Ključ u Budžetu izdvaja određeni dio sredstava za rad vjerskih zajednica i ovo je prilika da se u ime toga i zahvalimo Općini i načelniku, istakli su Rosić i Vučkić.

Načelnika Nedžada Zukanovića su upoznali s projektom koji se trenutno odvija u dvorištima oko Pravoslavne crkve i Gradske džamije u Ključu. Predviđena je rekonstrukcija ograde oko ovih vjerskih objekata, dok je u dvorištu džamije predviđeno igralište za djecu.

Nemanja Rosić je iskoristio priliku da se zahvali na prijemu u Ključ po njegovom preuzimanju službe u Ključu i kako je istakao “Mi ovdje treba da živimo” i da gradimo bolji svijet za sve nas i za našu djecu, da se uzajamno podržavamo i njegujemo prijateljske odnose onako kako su nas učili naši roditelji.

Glavni imam MIZ Ključ, dr. Ermin ef. Vučkić je također istakao uzajamno poštivanje svih konfesija u Ključu, uzajamnu podršku jednih prema drugima te je također izrazio posebnu zahvalnost Općini Ključ i načelniku Nedžadu Zukanoviću koji je uvijek bio spreman da im pomogne i da se odazove na sve njihove akcije po džematima, a koje provodi Islamska zajednica.

Općina Ključ će i dalje nastaviti da podržava rad svih vjerskih zajednica koje djeluju na području naše općine, te ćemo im pomoći isto tako u izradi i pripemi projekata koji doprinose kvalitetnijem življenu naših Ključana, istakao je načelnik Zukanović.