Udruženje privrednika općine Ključ organizovalo radno-svečani sastanak

posted in: Arhiva | 0

Danas je u Ključu u organizaciji Udruženja privrednika općine Ključ održan sastanak sa ključkim poduzetnicima povodom dobre saradnje sa Ministarstvom privrede USK-a u 2023. godini.

Ministarstvo privrede je tokom 2023. godine izdvojilo značajna novčana sredstva kako bi se pomoglo poslovanje privrednika i obrtnika kroz razne projekte, programe i poticaje.

Prisutnima se obratio predsjednik Udruženja privrednika općine Ključ Esad Hajdarović koji je iskazao zadovoljstvo dosadašnjim radom ovog resornog ministarstva, ali i napomenuo probleme u radu na koje generalno nailaze privrednici.

Općinski načelnik Nedžad Zukanović rekao je da je ovo dobar primjer saradnje viših nivoa vlasti sa privrednim subjektima. Posebno je istakao podršku Ministarstva privrede USK-a i projektima koje implementira Općina Ključ te je izrazio nadu da će naš novoimenovani ministar Armin Kardašević uz podršku naših zastupnika u Skupštini USK-a u Budžetu USK-a obezbijediti sredstva planirana za rad ministarstva i njihovim programskim i strateškim ciljevima, a koji se upravo najvećim dijelom odnose na poticaje privrednicima, obrtnicima, poticaj turizmu i ugostiteljstvu.

Prethodna ministrica privrede u Vladi USK-a Samra Mehić kazala je da je zadovoljna postignutim rezultatima koji su za vrijeme njenog mandata evidentni na polju privrede na području USK-a, smjenom sa ove pozicije planove za 2024. godinu neće uspjeti realizovati, ali novoimenovani ministar privrede Armin Kardašević ovom prilikom je rekao da će nastaviti graditi pozitivne ekonomske odnose pružajući podršku i unapređujući privredu jedinica lokalne samouprave te razvoja kantona.

Današnjem sastanku prisustvovali su i zastupnici u Skupštini USK-a, gdin. Azhar Sejarić i gdin. Nisvet Jusić, savjetnik premijera Nijaza Hušića, gdin. Mersad Draganović, dok je zastupnik gdin. Jasmin Musić zbog ranije preuzetih obaveza bio spriječen da prisustvuje ovom radno-svečanom sastanku.

Nakon protokolarnog dijela upriličen je svečani ručak i podjela poklona zvanicama, a potom su predstavnici ministarstva pozvani da posjete kancelariju Udruženja privrednika općine Ključ gdje su istakli svoju odličnu komunikaciju i saradnju sa načelnikom Zukanovićem i uposlenicima Općine Ključ koji im svako u svom domenu pomaže u realizaciji svojih projekata.

Današnji sastanak je rijetki primjer dobre saradnje privrednika, lokalne zajednice i ministarstva i jedini koji je organizovan na ovakav način. Udruženje privrednika općine Ključ je odličan primjer dobre organizacije rada i uzajamnog poštovanja.