Federalni ministar Nerin Dizdar u posjeti Ključu

posted in: Arhiva | 0

Jučer je Općinu Ključ posjetio Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, gdin. Nerin Dizdar sa svojim saradnicima. Sa načelnikom Zukanovićem je razgovarao o programima koje ovo ministarstvo planira za period 2025-2026. godina te načine na koje Općina Ključ može aplicirati.

Bitno je napomenuti da je upravo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica pod vodstvom ministra Dizdara prvi put Općini Ključ dodijelilo sredstva za infrastrukturne projekte u iznosu od preko 510.000,00 KM, što je najveći iznos do sada koji je Općina Ključ dobila od navedenog Ministarstva kroz svoje aplicirane projekte.

Pored navedenih infrastrukturnih projekata, za 370 učenika osnovnih škola uplaćeno je 74.000,00 KM (svakom prijavljenom učeniku na Javni poziv dodijeljeno je po 200,00 KM).

Ovih dana je objavljen novi Javni poziv i za prijevoz učenika srednjih škola, pa pozivamo i sve srednjoškolce koji putuju do škole da se prijave na isti kod Federalnog ministarstva, istakao je ministar Dizdar.

Načelnik Zukanović se zahvalio minstru Dizdaru na posjeti i izrazio je nadu i u dalju buduću podršku Ključu u svim sferama društvenog djelovanja.