Obavijest o Konkursu za dodjelu stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel

posted in: Arhiva | 0

BBI banka u saradnji sa Asocijacijom Fatma raspisala je Konkurs za dodjelu 100 stipendija za 2014/2015.godinu za djecu bez jednog ili oba roditelja iz Fonda  Sheikh Saleh Kamel za region sjeverozapadna Bosna . Pravo na konkurs imaju djeca bez jednog ili oba roditelja učenici osnovnih i srednjih škola i redovni studenti fakulteta.
 Visina mjesečne stipendije koja se isplaćuje u 12 rata iznosi KM protuvrijednosti iznosa od 100 USD. Primaoci stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel će biti obavezani da odmah po zaposlenju i/ili sticanju samostalnih prihoda, otpočnu sa vraćanjem iznosa primljene stipendije i to u iznosima ne manjim od 3% od njihove mjesečne plaće/prihoda ili u većem iznosu po njihovoj odluci pa sve dok ne vrate iznos ukupno primljenih sredstava.

Prednost pod istim uvjetima sa ostalim kandidatima imaju učenici/studenti iz porodica šehida, poginulih boraca, RVI preko 50% i civilnih žrtava rata stepena invaliditeta iznad 70%, logoraša i demobiliziranih boraca (učenici/studenti koji pripadaju nekoj od navedenih kategorija moraju priložiti dokaz o pripadnosti istoj).
Rok za prijavu na konkurs je 17.12.2014.godine do 12,00 sati . Detaljan tekst konkursa možete pogledati OVDJE.
 
 
Služba za društvene djelatnosti i opću upravu