Ekipa Zijo-Eno-Cilipek najbolja na 14. Memorijalnom turniru Izet Avdić

posted in: Arhiva | 0

U ponedjeljak naveče, utakmicama za treće mjesto i finalnim utakmicama, završen je 14. po redu memorijalni turnir Izet Avdić u malom nogometu. Završnici turnira prisustvovao je veliki broj ljubitelja nogometa, potom predstavnici općinskog sportskog saveza, kantonalnog saveza za sport i rekreaciju te općine Ključ.

U kategoriji djece godišta 2003-2005 treće mjesto osvojila je ekipa Restoran Kula, drugo mjesto Pekara Šabić a prvo mjesto Stolarija Kvrgić. Za najboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je Hadžić Džafo iz ekipe Pekara Šabić a najbolji golman Bekir Raifi iz ekipe Stolarija Kvrgić.
U kategoriji godišta 2000-2002 treće mjesto zauzela je ekipa Sindikat, drugo mjesto ekipa SM Selimović i prvo mjesto Sanica 2015. Najbolji igrač u ovoj kaegoriji je Salihović Aldin iz ekipe SM Selimović dok je za najboljeg golmana proglašen Karadžić Amar iz Sanice 2015.
U kategoriji veterana treće mjesto osvojila je ekipa Karan, drugo Crljeni a prvo mjesto ekipa Točić.
I u kategoriji seniora u borbi za treće mjesto ekipa Kablovske bila je bolja od ekipe Restoran Kula, a u velikom finalu sastale su se ekipe Zijo-Eno-Cilipek i Sindikat a na kraju je slavila je ekipa Zijo-Eno-Cilipek rezultatom 3:1. Hajrić Amir iz ekipe Sindikat proglašen je za najboljeg igrača turnira dok je Kardešević Habir iz ekipe Zijo-Eno-Cilipek izabran za najboljeg golmana turnira.
Nagrade najboljim igračima i ekipama dodijelio je općinski načelnik prof. Nedžad Zukanović koji je ovom prilikom za narednu godinu obećao veći nagradni fond za memorijalni turnir Izet Avdić. 

 

 
Izvor: www.media-kljuc.ba