Proslava Male Gospe u subotu u Ključu, misu predvodi biskup Franjo Komarica

posted in: Arhiva | 0

U subotu, 12. septembra 2015. održat će se vanjska proslava blagdana Rođenja Bl. Djevice Marije (Mala Gospa), zaštitnice župe Ključ u Banjalučkoj biskupiji. Svečanu Svetu misu u župnoj crkvi u Ključu s početkom u 11 sati predvodit će banjalučki biskup mons. Franjo Komarica, u zajedništvu s više svećenika.

Nakon Svete mise u kripti župne crkve predviđeno je druženje za bratskim stolom svih nazočnih vjernika, a glavnina njih su ključka dijaspora koja živi diljem svijeta, najviše u Republici Hrvatskoj. Očekuje se dolazak i većeg broja vjernika iz Drvara, Bihaća i Banje Luke.
Budući da se na proslavu patrona župe u Ključu – na poziv Udruženja Ključana i prijatelja Ključa „Stjepan Tomašević“ – očekuje i dolazak delegacije grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, u poslijepodnevnim satima sve će njih primiti načelnik općine Ključ Nedžad Zukanović, a potom je predviđen zajednički obilazak ključkog Starog grada gdje je 1463. god. zarobljen posljednji bosanski kralj Stjepan Tomašević.
U 18 sati u Domu kulture u Ključu bit će predstavljena najnovija knjiga Jasmina Odobašića „Hiljadu grobnica u Bosanskoj Krajini 1992-1995“. Organizator ovog skupa je Udruženje logoraša „Omer Filipović“ Ključ, a jedan od predstavljača bit će i biskup Komarica. Izvor: www.media-kljuc.ba