Visoka državna delegacija posjetila općinu Ključ

posted in: Arhiva | 0

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, premijer Vlade F BiH Fadil Novalić i Izudin Saračević, premijer USK danas su posjetili općinu Ključ, gdje su se susreli sa načelnikom prof. Nedžadom Zukanovićem. Načelnik Zukanović je upoznao prisutne sa trenutnom situacijom u kojoj se nalazi Ključ  sa privrednim kretanjima kao i problemima sa kojima se općina  susreće. 

Načelnik je istakao da  su ovoj općini potrebni novi projekti i investicije koje bi osigurale bolji život ključana, a među najvećim problemima je istaknuo iseljavanje mladih, nezaposlenost, zatim problem drvne industrije, potreba da se pomogne u razvoju poljoprivrede, izgradnja sportske dvorane, problemi klizišta i td. Premijer Novalić je najavio da je u naredne četiri godine planirano da se u Ključ  investira 8, 3 miliona KM i to kroz razne infrastrukturne projekte među kojima su i izgradnja puta od mosta do Crljeni, izgradnja zaobilaznice, izgradnja treće trake, saniranje dva klizišta i td.Prema riječima Novalića Vlada Federecije se stavlja u potpunosti na raspolaganje općini Ključ sa svojim fondovima i programima za podsticaj od poljoprivrede do zapošljavanja te je istaknuo da će s obzirom na nerazvijesnot općine u narednom periodu svi oni koji budu željeli investirati tu biti prioritet u njihvim mjerama podsticaja.

 

Izjava Općinskog načelnika prof. Nedžada Zukanovića

Delegacija je nakon posjete općini Ključ, obišla Sanski Most i Bosanski Petrovac, a za sutra je planirano da obiđu Bihać,Cazin, Velika Kladuša, Bužim i Bosanska Krupa gdje će sa lokalnim zvaničnicima razgovarati o njihovim problemima.