Čestitka povodom 23. godišnjice formiranja 5. korpusa Armije RBiH

posted in: Arhiva | 0

Svim patriotima, demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima, te šehidskim i porodicama poginulih boraca, u ime Općine Ključ i u svoje lično ime upućujemo čestitke povodom 23. godišnjice osnivanja 5. korpusa Armije Republike BiH.

 
 
 
Peti korpus nastao je iz naroda koji se herojskom i časnom borbom izborio za državu Bosnu i Hercegovinu. U odbrani i oslobođenju Bosne i Hercegovine veliki broj boraca i starješina 5.korpusa Armije R BiH  dao je svoje živote i djelove tijela, a njihovu žrtvu i nemjerljiv doprinos u odbrani BiH nikada ne smijemo zaboraviti. Neka nam ratna hrabrost, herojstvo, čast i žrtve koje su podnijete za Bosnu i Hercegovinu budu čvrst temelj i snaga u radu za bolji život svih građana Bosne i Hercegovine.
 
 
OPĆINSKI NAČELNIK
Nedžad Zukanović, prof. 
 
Povodom 21.oktobra Dana formiranja 5.korpusa u svoje ime i u ime vijećnika Općinskog vijeća Ključ upućujemo iskrene čestitke svim pripadnicima ovog korpusa. Danas, kada obilježavamo 23  .godišnjicu formiranja 5.korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, izražavamo ponos na sve njegove pripadnike i pripadnice, ratne vojne invalide i demobilisane borce koji su svoju hrabrost, patriotizam i požrtvovanost iskazali u ratnim danima  i  koji su po cijenu vlastitog života branili slobodu, teritorijalnu cjelovitost i suverenost Bosne i Hercegovine.Našim šehidima i poginulim borcima neka je vječni rahmet i veliko hvala za sve ono što su učinili da bismo  danas živjeli u slobodi.
 
Predsjedavajući OV
Crnalić Adem, s.r.