Čestitka povodom Dana formiranja Prve bosansko-oslobodilačke brigade

posted in: Arhiva | 0

Prva Bosansko-oslobodilačka brigada formirana je 25.oktobra ratne 1993 godine odlukom Vrhovnog komandanta Armije R BiH, a  u januaru 1995.godine preimenovana je u 510.Oslobodilačku brigadu.
Povodom 25.oktobra  dana formiranja ove brigade.

 
 
U ime Općine Ključ i u svoje lično ime  upućujem iskrene čestitke  svim njenim bivšim pripadnicima. 25.oktobar je prilika za još jedno podsjećanje na heroje naše domovine  a posebno heroje koji su bili pripadnici ove brigade i  koji su dali veliki doprinos u oslobađanju Bosne i Hercegovinu u odbrambenom ratu 1992 – 1995. godine. U borbama za oslobođenje Bosne i Hercegovine, poginulo je preko 150 pripadnika 510. Oslobodilačke brigade, veliki broj boraca je ranjen, a dvanaest pripadnika odlikovano je ordenom „Zlatni ljiljan“.Svima Vama herojima odbrane Bosne i Hercegovine i posebno familijama poginulih boraca ove brigade u ime svih građana općine Ključ i u svoje lično ime izražavam zahvalnost i dužno poštovanje. Našim šehidima i poginulim borcima neka je vječni rahmet i veliko hvala za sve ono što su učinili da bi mi danas živjeli u slobodi.
 
OPĆINSKI NAČELNIK
 
Nedžad Zukanović, prof. 
 
Svim porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima u ime vjećnika Općinskog vijeća Ključ  i u svoje lično ime upućujem iskrene čestitke povodom 25.oktobra Dana formiranja Prve bosansko-oslobodilačke brigade, koja je kasnije preimenovana  u 510.Oslobodilačku brigadu. Sa ponosom i tugom se sjećamo heroja ove brigade , koji su ustali  snagom svoga duha da se bore protiv agresora, koji su dali živote za slobodu, za domovinu, za našu budućnost – naši uzoriti Šehidi. Sa željom da ustrajemo u izgradnji i jačanju naše domovine, kao zemlje blagostanja, sigurnosti i općeg dobra, još jednom svima srdačno čestitam formiranja Prve bosansko-oslobodilačke brigade.
 
PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA 
 
 Adem Crnalić s.r.