Ključki osnovci na Dječijem festivalu u Zenici

posted in: Arhiva | 0

Povodom održavanja Dječijeg festivala, učenici petih razreda osnovnih škola općine Ključ, otputovali su u srijedu, 20. aprila, u Zenicu uz podršku i pomoć Općine Ključ i Općinskog načelnika prof. Nedžada Zukanovića.

Festival je održan pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Ministarstva obrazovanja Republike Turske, a u organizaciji Turskog kulturnog instituta "Yunus Emre". Manifestaciji su prisustvovali učenici koji u osnovnim i srednjim školama Bosne i Hercegovine izučavaju turski jezik kao izborni predmet, a okupila je šest hiljada djece, iz 120 škola u sedam kantona u FBiH.

Poznati pjevač, Dino Merlin, zabavio je prisutne svojim numerama u Gradskoj areni. Održavanje "Dječijeg festivala 2016." podržalo je 105 institucija i organizacija, a jedan od suorganizatora bila je Asocijacija "Mostovi prijateljstva BiH – Zenica" s nekoliko stotina volontera. Prvi "Dječiji festival" u BiH, koji se organizuje u okviru praznika 23. aprila – Dana nacionalnog suvereniteta i praznika djeteta u Turskoj, održan je 2012. godine.