Obilježen 16. septembar Dan oslobođenja Saničke doline

posted in: Arhiva | 0

Danas je u Sanici, tačnije na poznatom platou pored rijeke Sanice održana svečanost povodom 16. septembra Dana oslobođenja Saničke doline.

Već nekoliko godina na ovom platou se obilježava navedena svečanost. Danas je to bilo kao i prethodnih godina svečanost koja okuplja građane saničke doline na jednom mjestu, ali i sve prijatelje Sanice i njihove goste.

Prisutnima se obratio Ismet Omanović koji je ukratko podsjetio na ratna dešavanja, a zatim i načelnik Zukanović koji je obećao podršku i pomoć i naredne godine u organizovanju ove svečanosti. Pozvao je sve prisutne da bez obzira na političku pripadnost izabrani zvaničnici zajedno rade za dobrobit i Ključa i Sanice i svih mjesnih zajednica s područja općine Ključ te svima čestitao današnji dan 16. septembar, Dn oslobođenja Saničke doline.

Za sve posjetioce danas je bio pripremljen gulaš, roštilj, domaći med sa maslenicom, medena torta, osvježenja i svečana torta u dužini od pet metara.

Uz podršku udruženja privrednika općine Ključ i Udruženja pčelara “Pčela” Ključ, posjetioci i gosti su mogli degustirati ponuđene proizvode.

Kulturno zabavni program je bio u izvedbi KUD-a “Stari grad Ključ” iz Ključa.