OBAVIJEST ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

posted in: Arhiva | 0

Služba za razvoj, privredu i civilnu zaštitu općine Ključ obavještava poljoprivredne proizvođače  o  rokovima za podnošenje prijave plana proizvodnje za narednu 2020.godinu, shodno odredbama stava (1) člana 6.  Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji (“Službene novine Federacije BiH”, broj  32/17, 34/17, 55/17 i 56/18).   

Klijent prijavlјuje Plan proizvodnje za narednu godinu kantonalnom ministarstvu nadležnom za poslove polјoprivrede – putem općinskih službi do 15. 11. tekuće godine, na Obrascu PPP.

Zbog obima poslova i unosa podataka sa obrazaca u bazu podataka , dostavili smo  PPP obrasce na otkupna mjesta mlijeka za proizvođače svježeg kravljeg mlijeka, te molimo poljoprivredne proizvođače da najkasnije do 10.11.2019. godine popunjene obrasce dostave u Službu za razvoj, privredu i civilnu zaštitu općine Ključ kancelarija broj 8. zbog unusa istih u bazu podataka i distribucije obrazaca u Kantonalno ministarstvo.

Poljoprivredni proizvođači čiji obrasci nisu dostavljeni na otkupna mjesta mlijeka a koji se bave ostalim vidovima animalne proizvodnje: proizvodnjom goveđeg mesa, uzgojem rasplodnih junica, uzgojem goveda u sistemu krava tele, uzgojem rasplodne stoke ovaca i koza, uzgojem izvornih zaštićenih pasmina te uzgojem pčelinjih zajednica prijavu plana proizvodnje, popunjavanje PPP obrazaca vršiće u Službi za razvoj, privredu i civilnu zaštitu.

Napomena !

Poljoprivredni proizvođači koji ne budu Prijavili plan proizvodnje za narednu godinu neće moći ostvariti pravo na federalne novčane podrške u 2020.godini.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti u Službu za razvoj, privredu i civilnu zaštitu općine Ključ, kancelarija broj 8, ili na broj telefona 037/661-126.

Ključ, 01.11.2019.godine                Služba za razvoj, privredu i civilnu zaštitu