U Ključu otvoren novoizgrađeni objekat Medžlisa Islamske zajednice

posted in: Arhiva | 0

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović, predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Ključ i Općine Ključ na jučerašnjoj svečanosti su ozvaničili završetak radova na izgradnji objekta.

Radi se o novoizgrađenim prostorijama koje su namijenjene za nesmetan rad Medžlisa. Izgradnja i opremanje su se odvijali u nekoliko faza.

“Okončani su svi radovi i danas vidimo jedan moderno izgrađen i opremljen objekat. Podržavali smo njegovu izgradnju skoro u svim fazama, od grubih radova, pa do utopljavanja. Uvijek se dodatno obradujemo kada vidimo rezultate našeg rada, pogotovo kada se radi o objektima koji okupljaju mladost i koji služe svojoj svrsi. Muftijstvo banjalučko i MIZ Ključ spadaju u aktivnije aplikante prema Ministarstvu i naša podrška nije izostala”, kazao je Ramić prilikom otvaranja objekta.

Muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović ukazao je na značaj ovog objekta te naveo da je Muftijstvo bogatije za prostorije gdje će i buduće generacije imati mogućnost edukacije, obrazovanja i mjesto gdje će vrata vjernicima biti uvijek otvorena.

Zahvalio se pojedincima i institucijama koje su pomogle u realizaciji projekta. Istakao je neophodnu institucionalnu saradnju po uzoru na Muftijstvo banjalučko i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.