Završen projekt izgradnje javne rasvjete Alina luka

posted in: Arhiva | 0

Općina Ključ je ove godine uspješno implementirala i završila projekt izgradnje javne rasvjete gradska plaža “Alina luka” s kojim je aplicirala u 2022. godini prema Ministarstvu za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša. Tražena sredstva od ministarstva su iznosila 13.320,00 KM, dok je Općina Ključ sufinansirala ostatak sredstava u iznosu od 1.180,00 KM, tako da je ukupna vrijednost izvedenih radova od strane firme “Elektro Montaža” D.O.O. iznosila 14.496,30 KM.

Projektom je obuhvaćeno sljedeće: zemljani radovi i postavljanje neophodne zaštitne opreme i uzemljenja, demontaža 9 stubova, nabavka i ugradnja 12 LED lampi od 30W, nosača za lampe, te postavljanje osigurača u svaki stub i ostali neophodni materijal za kompletnu rasvjetu.

Kajak kanu klub Ključ je svojim sredstvima izvršio nabavku rasvjetnih stubova, te je iste postavila firma koja je izvodila navedene radove.

Ovim projektom Općina Ključ doprinosi smanjenju CO2 i uštedi energije u javnoj rasvjeti, te planira i u narednom periodu aplicirati na projekte Unaprijeđenja energetske efikasnosti kroz modernizaciju rasvjete, kako bi naša općina u potpunosti bila energetski efikasna i doprinijela unaprijeđenju zaštite okoliša.