Obilazak šehidskih mezarja i prijem Zlatnih ljiljana i boračkih udruženja kod Općinskog načelnika u povodu Dana oslobođenja općine Ključ

posted in: Arhiva | 0

 

Povodom obilježavanja Dana oslobođenja općine Ključ danas je na području naše općine upriličen obilazak šehidskih mezarja od strane predstavnika lokalne vlasti i građana Ključa. Općinske delagacije obišle su mezraja u Donjoj Sanici, Kamičku, Prhovu, Sanici, Krasuljama, Humićima, Biljanima, Velagićima i Ključu. Na centralnom šehidskom mezarju u Ključu prisutnima su se prigodnim riječima obratili Općinski načelnik Nedžad Zukanović i Mensur efendija Štulanović nakon čega je položena cvijeće na spomen ploču na  šehidskom mezarju. Prilikom posjete šehitlucima, još jednom je istaknut značaj i potreba za očuvanjem sjećanja na događanja u proteklom ratu, naše šehide, najbolje sinove ove zemlje.

 

Također  Općinski načelnik Nedžad Zukanović danas je upriličio prijem za ratne komadante, nosioce ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”, nosioce priznanja “Zlatna policijska značka” i predstavnike boračkih udruženja općine Ključ.
Ovaj prijem predstavlja već tradicionalni susret  koji Općina Ključ  organizuje  sa željom da se dobra saradnja između općine i ovih populacija nastavi i u narednom periodu, ali i da se kroz neformalni razgovor vidi koji su to najveći problemi sa kojima se susreću boračke kategorije. koji su dali ono najvrednije za očuvanje slobode i našeg identiteta.