Općinski načelnik Nedžad Zukanović sa svojim saradnicima upriličio sastanak s predstavnicima JP Ceste FBiH

posted in: Arhiva | 0

dig

Jučer je u Ključu održan sastanak sa predstavnicima JP Ceste FBiH kojima je domaćin bio Općinski načelnik Nedžad Zukanović sa svojim saradnicima. Načelnik Zukanović se zahvalio predstavnicima preduzeća na posjeti te im je poželio ugodan boravak u Ključu ne sumnjajući da su svojim prisustvom na ovom sastanku izrazili spremnost za ulaganje u infrastrukturne projekte na području Općine Ključ.

Naime, u radnoj atmosferi razgovaralo se o trenutnoj situaciji na području Općine Ključ te koji su to prioritetni projekti neophodni za implementaciju u Ključu, a koji se nalaze u planu JP Ceste FBiH za implementaciju u skorijem vremenu.

sdr

Planirani su sljedeći projekti:

  • Rekonstrukcija i sanacija magistralne ceste M15 dionica Kamičak-Ključ, L=8,5 km uključujući i most preko rijeke Banjice za koji će biti obezbjeđena kreditna sredstva.
  • M5 i M15 Rekonstrukcija raskrsnica cesta M5 i M15 izlaz iz Ključa. Projekat je u fazi izrade.
  • M5_006 Gornje Bravsko-Ključ, most preko rijeke Sane Ključ, također će biti obezbjeđena kreditna sredstva.
  • Rekonstrukcija magistralne ceste M5 izgradnjom trake za spora vozila, ceste M5 Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, L=4,8 km.

Bila je ovo prilika da se pokaže ozbiljnost i namjera Vlade F BiH i JP Ceste F BiH da značajni infrastrukturni projekti nezaobilaze male sredine kao što je Ključ iz razloga što se Ključ nalazi na veoma dobroj putnoj komunikaciji prema susjednoj državi Hrvatskoj, ali i dobrom putnom povezanošću sa Sarajevom. O narednim koracima implementacije projekata ćemo vas blagovremeno obavještavati.

 

sdr