Realizacija mjera naredbe Kriznog štaba Ministarstva zdravstva USK

posted in: Arhiva | 0

Prateći Naredbu  Kriznog štaba Ministarstva zdravstva  rada i socijalne politike Unsko – sanskog kantona od 17.03.2020. godine, a u cilju preventivnog djelovanja i realizacije mjera utvrđenih  Naredbom izvršena je dezinfekcija zgrade Općine, postavljeni su dozeri za dezinfekciju ruku u ulazu u šalter salu gdje se vrši prijem stranaka.

U općini Ključ na snazi je privremena mjera kojom je ograničeno kretanje stranaka unutar općinske zgrade, te se prijem stranaka vrši samo u Šalter sali.

Općina Ključ poduzela je  povećano provođenje higijensko – sanitarnih mjera na  javnim površinama.

Civilna  zaštita u saradnji sa vatrogasnom službom,  JP „Rad“, JP „Ukus“ , JU „ Općinski fond  za komunalnu naknadu i infrastrukturu“  izvršili su pranje  ulica.

JP Veterinarska  stanica  „Ključ“   i Veterinarka stanica  „Dr. Imširević“ d.o.o. ,  izvršile su  dezinfekciju javnih površina. Sinoć je izvršena dezinfekcija grada od fontane do nebodera .

Općinski načelnik apeluje na sve građane da imaju razumjevanja i da poštuju naredbu Kriznog štaba Ministarstva zdravstva  rada i socijalne politIke Unsko – sanskog kantona.