Sastanak načelnika Zukanovića sa ključkim kantonalnim zastupnicima

posted in: Arhiva | 0

Danas je u Ključu održan sastanak načelnika Zukanovića sa ključkim kantonalnim zastupnicima u Skupšini USK-a Jasminom Musićem, Dijanom Ćemal i Mersadom Draganovićem. Tema sastanka je zajedničko djelovanje u suzbijanju pandemije koronavirusa – COVID – 19 na području općine Ključ. Načelnik Nedžad Zukanović je upoznao zastupnike o do sada provedenim aktivnostima i akcijama preduzetim za prevenciju pojave COVID-19 na području općine Ključ.

Dogovoreno je da zajedno kantonalni zastupnici sa Općinom Ključ djeluju prema višim nivoima vlasti kako bi pomogli malim sredinama i općinama kakva je i općina Ključ.

Izrazili su nadu da će viši nivoi vlasti prepoznati potrebe malih općina i obezbjediti im neophodnu medicinsku opremu za Dom zdravlja Ključ, veterinarske stanice, javne ustanove i javna preduzeća, koji su aktivno uključeni u zaštitu stanovništva općine Ključ.

Također, dopis prema višim instancama vlasti će ići i za podršku poljoprivrednicima, poduzetnicima i obrtnicima te svim pravnim i fizičkim licima koji su u ovo doba pandemije morali obustaviti svoje poslovne aktivnosti.

Ovo je jedan odličan primjer saradnje političkih partija i stranaka na području općine Ključ koji za cilj ima zaštitu i sigurnost građana naše općine, ali i prijeko potrebnu pomoć gore navedenim subjektima.